Oss möter du på scen

Agenda och talare uppdateras löpande. 

Lise Tormod, Cordial ( MODERATOR )

VD

Lise är vd på Cordial och har en omfattande erfarenhet av affärsutveckling som rådgivare inom olika branscher och företag, både i Sverige och internationellt. Hon har huvudsakligen arbetat med ledningsgrupper och stöder dem med att definiera nya strategier, utforma innovativa affärsmodeller och kundcentrerade erbjudanden samt med att utforma hållbara och flexibla strukturer.

Lise är en driven facilitator som stöder kunderna genom en framgångsrik transformation till deras önskade position.

Lars Mårtensson, Cordial ( MODERATOR )

DIRECTOR, RÅDGIVARE SAMT GRUNDARE AV & HUVUDLÄRARE PÅ UTBILDNINGEN BUSINESS TRANSFORMATION ARCHITECT

Lars har lång erfarenhet från att arbeta med affärsarkitektur i olika typer av organisationer och branscher som finans, detaljhandel och offentlig sektor. Han är en eftertraktad talare inom affärs- och processarkitektur.

Madeleine Sundman, Nordea

hEAD aRCHITECT, Asset & Wealth Mgmt ARCHITECTURE

Madeleine har en bakgrund från flera olika branscher; telekom, rese- samt bank- och finans med den röda tråden i arkitektur och ledarskap. Madeleine arbetar som Chefsarkitekt på Nordea inom området för investeringar och sparande och är även en av medgrundarna i det externa nätverket för affärsarkitektur ”the Closed Circle” samt Co-host i podcasten ”Leading from Home”.

Anders Sjölund, Nordea

HEAD ARCHITECT, GROUP FUNCTIONS AND DATA ARCHITECTURE

Anders har arbetat med affärs och IT utveckling i banksektorn sedan millennieskiftet. Från 2006 och framåt i ledande positioner inom – eller relaterat till affärsarkitektur. Han har bland annat varit chef för affärsarkitektur på Nordea och är för tillfället EA-ansvarig för bankens koncerngemensamma funktioner.

Birgitta Åhman, iZettle

Tech Manager

Birgitta har lång erfarenhet inom IT utveckling och har jobbat med många delar inom utvecklingscykeln, från programmerare, mjukvaruarkitekt till avdelningschef för allt mellan 8 och 50 medarbetare. Hon har jobbat med många olika metoder för utveckling från Vattenfall och Rational Unified process (RUP), till IconMedialabs kub, agila manifestet och Scaled Agile Framework (SAFe). Idag Tech Manager för 18 utvecklare på iZettle som ägs av PayPal.

Henrik Ekstam, IKEA Group

BUSINESS ARCHITECT

Henrik Ekstam har ända sedan sitt examensarbete om CRM Capabillty Maturity arbetat i gränslandet mellan affär och teknik, både i linjeroller och som konsult, främst inom retail. Som roadmap leader är han ansvarig för IKEA:s globala roadmap för marknadsföring och kundtjänst. Henrik har även en bakgrund som managementkonsult.

Ariella Rotstein, ICAx

Co-Lead

Ariella har bred bakgrund inom digital marknadsföring, varumärkes- och affärsutveckling. Att starta upp nya tjänster och roller från ett blankt papper har varit en röd tråd genom olika uppdrag hon har tagit sig an, där förändring och kulturförflyttning alltid har varit centrala delar.  Alltifrån att starta upp varumärkeschefsrollen för ICAs EMV, ligga bakom framtagandet av ICA I love eco till att i rollen som marknadschef vara med och starta Afound, ett av H&Ms koncept.

Idag är hon tillbaka på ICA och arbetar på ICAx, en innovationshub, där hon är med och leder en innovationsresa inom ICA. ICAx jobbar aktivt med att främja en innovationskultur.  De experimenterar, utforskar och skapar nya affärsmöjligheter för ICA bland annat genom en bredare start-up agenda. Syftet är att stärka och förlänga ICA:s affär.

Karin Björkén, Mind the Org

Konsult och coach

Karin är konsult och coach som stöder företag, team och individer med att bygga sunda och högpresterande organisationer. Hon har sina rötter inom agil mjukvaruutveckling och har samlat på sig de flesta av sina erfarenheter från nio år på Spotify i olika ledarroller. Hennes senaste uppdrag har varit att stötta H&M med en storskalig agil transformation.

Linus Malmberg, Cordial

GRUNDARE & STYRELSEORDFÖRANDE PÅ CORDIAL SAMT HUVUDLÄRARE PÅ UTBILDNINGEN CERTIFIED BUSINESS ARCHITECT

Linus Malmberg är grundare och styrelseordförande för Cordial och har varit rådgivare till företag och organisationer i 20 år. Han har lett och varit stöd i transformationsarbeten för små spjutspetsföretag och stora koncerner såväl i Sverige som internationellt. Gemensamt för uppdragen har varit behovet att ställa om till nya förhållanden genom att ersätta gamla affärsmodeller med nya.

De senaste åren har teknikdrivna transformationer stått i fokus. Linus är i grunden jurist och ekonom med fokus på affärsstrategi. Linus är en internationellt efterfrågad föreläsare och utbildare inom affärsmodeller och modern affärsutveckling.

Elin Lundqvist, Cordial

AFFÄRSARKITEKT OCH RÅDGIVARE

Elin är affärsarkitekt på Cordial med erfarenhet och ett stort intresse för transformation både i ett strategiskt och operativt perspektiv. I gränslandet mellan dessa perspektiv använder hon frekvent affärsmodellen som ett verktyg för att konkretisera och binda ihop den strategiska och operativa nivån.

Under Business Architecture Convention föreläser Elin tillsammans med kollegan Johan kring hur du ökar innovationsförmågan i dina affärsmodeller när omvärlden förändras i allt snabbare takt.

Johan Johansson, Cordial

AFFÄRSARKITEKT OCH RÅDGIVARE

Johan brinner för förändring och att utmana status quo. Han har under de senaste åren jobbat med innovation och realisering av affärsmodeller både som konsult och anställd. Bland annat har han hjälpt kunder med att gå från produkt till tjänst och att expandera affärsmodeller genom ekosystem och partnerskap.

Johan har också hunnit engagera sig i flera olika branscher så som fintechinsurtech, IT, Industri och energi. Med ett starkt fokus på kund och ledarskap jobbar han ofta i projekt där målet är att knyta ihop tydliga strategier med genomförande. 

Jakob Lageryd, Cordial

Business Transformation Architect och rådgivare

Jakob drivs av att hjälpa organisationer att utvecklas för att uppnå hållbara och beständiga resultat. I sin roll som rådgivare har han bland annat hjälpt företag i att utforma och etablera styrmodeller för att möjliggöra ökad kundcentrering och tjänstefiering. Under Business Architecture Convention föreläser Jakob om styrmodellens roll i den moderna organisationen samt hur detta skapar förutsättningar för att realisera såväl uppsatta mål som önskad företagskultur.

Start typing and press Enter to search