Sustainability talks – Transportsektorns lösning finns här och nu

Kostnadsfritt webinar 24 mars 08:00

Sustainability Talks är forumet för nya perspektiv på hållbarhet. Hållbarhet är en gemensam angelägenhet för oss alla och vi ser många företag som kämpar med att integrera hållbarhet i verksamheten, men också flertalet fina förebilder som lyckats med sin resa.

Lösningen finns här och nu

Under årets andra Sustainability Talks, den 24 mars pratar vi om transportbranschens hållbarhetsutmaningar tillsammans med Jessica Björkquist, senior produktchef hållbarhet på Scania Sverige.

Jessica delar med sig av Scanias arbete inom hållbarhetsområdet och deras möjlighet att påverka samarbeten i flera led. Hon belyser de utmaningar som finns inom transportbranschen, och vad företag faktiskt har att vinna på gröna transporter. Vidare pratar Jessica om vad vi som privatpersoner och företag kan göra här och nu för att påverka omställningen. Lösningen finns, så vad väntar vi på? Ett spännande samtal som vi ser väldigt mycket fram emot!

Morgonens agenda

  • Kort om Scania
  • Transportbranschen och dess utmaningar
  • Hur Scania arbetar med hållbarhet ur ett brett perspektiv
  • Hållbarhet och utmaningar inom ramen för SBT
  • Samarbete med kunder, kunders kunder, samarbetspartners, leverantörer etc. för att påverka omställningen
  • Scanias roll på den svenska marknaden – intressen och utmaningar
  • Vad man som företag har att vinna på gröna transporter
  • Hållbarhet internt

Under träffen kommer det att finnas tid och möjlighet att ställa frågor till Jessica, diskutera utmaningar och dela erfarenheter. Vi uppmuntrar till ett levande samtal där vi alla kan bidra och hjälpas åt framåt i hållbarhetsresan.

Välkommen!

Sustainability talks – Transportsektorns lösning finns här och nu

24 mars, 08:00-09:30

Praktisk information

Datum & tid

24 mars kl. 08:00-09.30

Plats

Online, mer information kring hur du når sändningen skickas ut dagarna innan webinariet.

Oss träffar du

Jessica Björkquist, Scania Sverige

Jessica Björkquist är Senior produktchef hållbarhet på Scania Sverige AB. Hon började arbeta inom Scania-koncernen redan 2002 och har sedan dess haft en rad olika roller inom företaget. Jessica brinner för att öka kundnytta och eliminera resursslöseri genom ett hållbart arbetssätt.

Från Cordial

Johan Reunanen, Cordial

Johan är Director på Cordial och brinner lite extra för förnybara transformationsprojekt. Har har gedigen erfarenhet av att hjälpa företag med hållbarhetscertifieringar och tolkning av nya regelverk inom hållbarhet.

Utöver det har han bland annat varit involverad i utvecklingen av verksamheter och kontrollsystem för lagefterlevnad kopplat till hållbarhet.

Elin Oresten

Elin Oresten, Cordial

Elin är Manager på Cordial med en stark passion för hållbar utveckling och att hjälpa bolag att knyta ihop hållbarhet med både verksamhet och affär.

Hon har en bred erfarenhet och jobbat med många olika hållbarhetsfrågor som bland annat hållbarhetsramverk, implementering och styrning, certifieringar, hållbara leverantörskedjor och kontrollsystem för lagefterlevnad.Sustainab

Kontakt
Kontakt

För frågor eller särskilda krav, tveka inte att kontakta oss på education@cordial.se eller +46 8 723 87 00.

Related Projects

Start typing and press Enter to search